Dýňové muffiny s rozinkami
17.11.2020
Ingredience:
- 1 lžíce škrobu (bramborový, kukuřičný non GMO ...) rozmíchaná v 6 lžících vody
- 150 ml oleje
- 110 g třtinového cukru
- trocha vanilky nebo 11 kapek vanilkového extraktu Cosbionat
- 200 g na jemno nasekané dýně hokkaido
- 1 kapka pomerančového ÉO Florihana nebo trocha bio pomerančové kůry
- 2 hrsti rozinek (nasekaných sušených meruňek ...)
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 20 ml sojové smetany
- 100 g celozrnné pšeničné mouky
- 100 g hladké špaldové mouky
Olej, cukr a škrob vyšleháme metličkou do hladka. Přidáme éterický olej, vanilku, skořici, prášek do pečiva, pečlivě rozmícháme, přidáme dýni a ostatní suroviny. Lžící naplníme formy na muffiny a pečeme při 180°C 25-30 minut.