Italské dalamánky

13.01.2019

Ingredience:

  • 200 g hladké pšeničné chlebové mouky
  • 300 g špaldové celozrnné mouky
  • 10 půlek sušených rajčat nakrájených na kousky
  • 1 lžíce italských bylin (nebo provensálské koření)
  • 1/2 kostky kvasnic
  • lžička třtinového cukru
  • 60 ml olivového oleje
  • 320 ml vody
  • 1 a 1/3 lžičky soli

V míse smícháme mouku, uděláme důlek a v něm rozdrobíme droždí. Zasypeme ho cukrem a zalijeme asi 2 lžícemi vlažné vody. Necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které poprášíme moukou a necháme ho přikryté kynout asi hodinu. Na mírně pomoučeném válu prohněteme těsto, vytvarujeme dalamánky, necháme dokynout na vymazaném plechu a pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky