Italské dalamánky
13.01.2019
Ingredience:

- 200 g hladké pšeničné chlebové mouky
- 300 g špaldové celozrnné mouky
- 10 půlek sušených rajčat nakrájených na kousky
- 1 lžíce italských bylin (nebo provensálské koření)
- 1/2 kostky kvasnic
- lžička třtinového cukru
- 60 ml olivového oleje
- 320 ml vody
- 1 a 1/3 lžičky soli
V míse smícháme mouku, uděláme důlek a v něm rozdrobíme droždí. Zasypeme
ho cukrem a zalijeme asi 2 lžícemi vlažné vody. Necháme vzejít kvásek.
Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které poprášíme moukou a
necháme ho přikryté kynout asi hodinu. Na mírně pomoučeném válu
prohněteme těsto, vytvarujeme dalamánky,
necháme dokynout na vymazaném plechu a pečeme při 180 °C asi 20 minut.