Kapustová polévka

29.10.2018
  • 1 malá kapusta
  • 1 velká cibule
  • 2 brambory
  • 1 konzerva sterilované fazole ledvina (můžeme použít i cizrnu)
  • 6 stroužků česneku
  • 6 PL olivového oleje
  • 1 čl mletého kmínu
  • 2 čl mořské soli
  • 1 PL lahůdkového droždí
  • 1 kostka bujonu Würzl nebo solčanka
  • 150 ml rýžové smetany (může být i ovesná, mandlová, sójová...)



Cibuli nakrájenou na kostky a 4 stroužky česneku na plátky osmahneme na oleji, pak přidáme nakrájenou kapustu a chvilku opékáme. Přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme, přidáme kmín, bujon (solčanku), zalijeme 1 litrem vody a vaříme do změknutí kapusty a brambor, cca 20 minut. Po uvaření částečně rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo rozmixujeme ponorným mixerem, polévka se tím zahustí. Přidáme fazole a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, 2 rozmačkané stroužky česneku a podle potřeby dochutíme.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky