Kváskové buchty

28.01.2019

Rozkvas:

  • 120 g hladké pšeničné mouky
  • 25 g kvásku
  • 85 g vody

Ostatní:

  • 55 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • špetka kurkumy
  • trocha bio citronové kůry nebo 1 kapka citronového éterického oleje Florihana
  • 220 g celozrnné špaldové mouky
  • 145 g hladké pšeničné mouky
  • 50 g oleje z lískových oříšků (nebo jiného)
  • 185 g rostlinného mléka

Smícháme suroviny pro rozkvas a necháme přikryté asi 10 hodin. Poté smícháme s ostatními ingrediencemi, vypracujeme těsto a necháme ho přikryté kynout asi 3 hodiny. Na pomoučený vál těsto vyklopíme, lehce propracujeme a vyválíme placku silnou asi 1 cm. Tu si rozdělíme na jednotlivé čtverce a plníme ovocem (já plnila jahodami) či povidly  ...., vytvarujeme buchty a klademe je na vymazaný pekáč těsně vedle sebe, potřeme je olejem a necháme ještě kynout přibližně 90 minut. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky