Meruňková buchta bez cukru

16.01.2019

Ingredience:

  • 100 g hrubé celozrnné pšeničné mouky
  • 350 g hladké pšeničné mouky
  • 300 g datlí (nebo datlové pasty)
  • 450 g rostlinného mléka
  • 50 g oleje
  • špetka soli
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátu
  • meruňky

Na posyp:

  • 10 g kokosu
  • 20 g mletých vlašských ořechů
  • 90 g ovesných vloček
  • 3 lžíce javorového sirupu

Datle rozmixujeme v rostlinném mléce. Smícháme suché ingredience a postupně zapracujeme olej a mléko s datlemi. Těsto naklademe do vymazaného plechu a uhladíme (pomůžeme si namočenou lžící), poklademe meruňkami. Smícháme suroviny na posyp a meruňky posypeme. :) Pečeme při 180°C asi 45 minut (respektujte vlastní troubu :) ).

Je to taková hutná buchta, kterou jsem tvořila, když jsem měla touhu nesnídat obilnou kaši :) a zároveň jsem nechtěla cukr. Ovšem nakonec byla bez cukru jen "tak nějak", protože má milovaná dcera měla trochu jiné touhy a než jsem otevřela troubu, zvládla buchtu hojně posypat slazenými brusinkami (jak to stihla se mě neptejte :) ). Ale jako dobré to bylo. :)))

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky