Meruňková buchta bez cukru
16.01.2019
Ingredience:
- 100 g hrubé celozrnné pšeničné mouky
- 350 g hladké pšeničné mouky
- 300 g datlí (nebo datlové pasty)
- 450 g rostlinného mléka
- 50 g oleje
- špetka soli
- 1 prášek do pečiva bez fosfátu
- meruňky
Na posyp:
- 10 g kokosu
- 20 g mletých vlašských ořechů
- 90 g ovesných vloček
- 3 lžíce javorového sirupu
Datle rozmixujeme v rostlinném mléce. Smícháme suché ingredience a postupně zapracujeme olej a mléko s datlemi. Těsto naklademe do vymazaného plechu a uhladíme (pomůžeme si namočenou lžící), poklademe meruňkami. Smícháme suroviny na posyp a meruňky posypeme. :) Pečeme při 180°C asi 45 minut (respektujte vlastní troubu :) ).
Je to taková hutná buchta, kterou jsem tvořila, když jsem měla touhu nesnídat obilnou kaši :) a zároveň jsem nechtěla cukr. Ovšem nakonec byla bez cukru jen "tak nějak", protože má milovaná dcera měla trochu jiné touhy a než jsem otevřela troubu, zvládla buchtu hojně posypat slazenými brusinkami (jak to stihla se mě neptejte :) ). Ale jako dobré to bylo. :)))
