Sójové čevabčiči (bezlepkové)
11.03.2019
Ingredience:
- 500 g uvařených sójových bobů (váha po uvaření)
- 1 kg uvařené rýže (váha po uvaření)
- 1 uzené tofu - nastrouhané najemno
- 1,5 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce bazalky
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička kurkumy
- 4 lžíce sójové omáčky shoyu
- 1 a 1/4 lžičky himalájské soli
Nenavážila jsem si suroviny před uvařením, ale myslím, že to mohlo být asi poloviční množství váhy, než po uvaření, tedy 250 g suchých soj. bobů a 500 g rýže. Nutričně lepší je rozhodně rýže natural, ale konzistenčně se dá použít i bílá rýže, když zrovna naturální chybí. :)
Sóju umixujeme ponorným mixérem do hladka (bez vody). Přidáme rýži a mixujeme tak, aby rýže lepila, ale aby ještě byly vidět její kousky. Poté smícháme s ostatními surovinami, vytvarujeme, obalíme ve strouhance (pro bezlepkáře použijeme kukuřičnou) a opečeme na pánvi.
Inspirováno receptem Romana Uhrina z kuchařky 77 inspirací pro zdravý život