Sójové čevabčiči (bezlepkové)

11.03.2019

Ingredience:

  • 500 g uvařených sójových bobů (váha po uvaření)
  • 1 kg uvařené rýže (váha po uvaření)
  • 1 uzené tofu - nastrouhané najemno
  • 1,5 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce bazalky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička kurkumy
  • 4 lžíce sójové omáčky shoyu
  • 1 a 1/4 lžičky himalájské soli

Nenavážila jsem si suroviny před uvařením, ale myslím, že to mohlo být asi poloviční množství váhy, než po uvaření, tedy 250 g suchých soj. bobů a 500 g rýže. Nutričně lepší je rozhodně rýže natural, ale konzistenčně se dá použít i bílá rýže, když zrovna naturální chybí. :)

Sóju umixujeme ponorným mixérem do hladka (bez vody). Přidáme rýži a mixujeme tak, aby rýže lepila, ale aby ještě byly vidět její kousky. Poté smícháme s ostatními surovinami, vytvarujeme, obalíme ve strouhance (pro bezlepkáře použijeme kukuřičnou) a opečeme na pánvi.


Inspirováno receptem Romana Uhrina z kuchařky 77 inspirací pro zdravý život

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky